Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Dit zijn de trendkleuren voor 2022!


2022 wordt misschien wel hét jaar van verandering, met het post corona-tijdperk dat aanbreekt. Daarbij horen ook verfrissende, inspirerende nieuwe trendkleuren, waarmee je die sfeer van verandering ook in je interieur kan doorzetten. Wij vertellen je graag welke die trendkleuren voor 2022 dan juist zijn!

TIP: aan het einde van dit blogartikel kan je een handig overzicht downloaden met alle trendkleuren voor 2022!  

Nieuwe kleuren voor een nieuwe start

De kleurexperts van verffabrikanten PPG (Sigma, Histor,...) en Akzonobel (Sikkens, Levis, Trimetal,...) zijn het erover eens: 2022 wordt een nieuwe start. Beiden kozen ze voor een trendkleur en bijhorende -kleurenpaletten die dat nieuwe begin uitstralen, en de betere vooruitzichten in het post corona-tijdperk weerspiegelen.

Net als in 2021 zien we nog steeds wel wat natuurtinten terugkomen in de trendkleurenpaletten. Die staan voor de stabiliteit en de rust die we geleidelijk aan weer kunnen vinden. Daarbij is er nog steeds een grote rol weggelegd voor groen-, blauw- en zandtinten. Daarnaast zitten er telkens ook een aantal vrolijke en heldere kleuren in de trendkleurenpaletten, die het hernieuwde optimisme in de wereld weergeven. Geel, koraal en roze fleuren in 2022 mee de interieurs op.

Sigma Coatings trendkleuren voor 2022

Voor het jaar 2022 is de titel van "dé trendkleur" bij Sigma weggelegd voor Olive Sprig (PPG1125-4), een zachte, olijfgroene tint met een grijzige ondertoon. Olive Sprig speelt de hoofdrol in het kleurenthema van PPG voor 2022, Horizon, dat drie trendkleurenpaletten bundelt: Invaluable, Introspective en Inspired. "Horizon" staat voor de nieuwe horizon die we in 2022 tegemoet gaan.

Olive Sprig

bron afbeelding: PPG

Invaluable

Naast Olive Sprig, bevat het palet Invaluable overwegend iets donkerdere, rijke, warme tinten. Dit kleurenpalet draait helemaal om een nostalgisch gevoel, een combinatie van natuurlijke en historische invloeden, die comfort en geruststelling uitstraalt. Het is misschien een iets gedurfder palet, maar je kan er nog steeds veel kanten mee uit. Deze trendkleuren lenen zich enorm goed om diepte en warmte te creëren in de kamer.

Invaluable PPG Sigma

bron afbeelding: PPG

Invaluable trendkleuren interieur

bron afbeelding: Histor

Inspired

Inspired is een heel erg vrolijk, speels kleurenpalet. Het bevat heldere en fellere kleuren, die je humeur een enorme boost kunnen geven. Ook dit palet is misschien iets gewaagder, maar nog steeds eindeloos - en vooral creatief - combineerbaar. Kies je voor dit kleurenpalet in je interieur, dan ga je voor een optimistische, speelse, opvallende maar vooral originele look!

Inspired PPG Sigma

bron afbeelding: PPG

Inspired trendkleuren interieur

bron afbeelding: Histor

Introspective

Voor wie het allemaal wat rustiger kan, is Introspective het perfecte trendkleurenpalet. Het bevat zachtere, gematigde tinten, voornamelijk pastelkleuren en neutrale tinten, met een aantal heldere accenten ertussen om het nèt dat beetje extra te geven. We hebben ons laten vertellen dat deze kleuren heel erg goed te combineren zijn met hout. Een beetje Japandi dus!

Introspective PPG Sigma

bron afbeelding: PPG

Introspective trendkleuren interieur

bron afbeelding: Histor

Wil je de trendkleuren van Sigma voor 2022 bestellen?

Dat kan natuurlijk! Zowel met de kleurnaam als met de kleurcode kunnen wij voor jou de juiste trendkleur maken, in Sigma of in andere verf.

Wil je ze graag toch eerst een testen? Dan hebben we voor jou alvast een aantal vooraf samengestelde combinaties beschikbaar in sets van drie kleurtesters. Uiteraard kan je ook losse kleurtesters bestellen, opnieuw met de kleurnaam of kleurcode.

Levis trendkleuren voor 2022

Ook bij Akzonobel, de verffabrikant van o.a. Sikkens, Trimetal en Levis, zien we nieuwe vooruitzichten tegemoet, niet aan de horizon, maar eerder als opklaringen aan de hemel. Zij doopten hun trendkleur voor 2022 namelijk Bright Skies.

Bright Skies is de belangrijkste kleur in de vier trendkleurenpaletten onder de collectie Ambiance Trend Collection 2022 (Levis): Workshop, Greenhouse, Studio en Salon.

Bright Skies

bron afbeelding: Levis

Workshop-kleuren

Het Workshop kleurenpalet bevat vooral levendige kleuren. Naast het rustgevende effect dat je krijgt met Bright Skies, kan je er dus tegelijk ook een bepaalde energieke vibe mee creëren.

Workshop trendkleuren interieur

bron afbeelding: Flexa

Greenhouse-kleuren

Bij de Greenhouse-kleuren keren we weer terug naar de rust, met een palet dat natuurlijke kleuren als blauw, blauwgroen en beige-bruin bevat. Een heel erg aards, stabiel, en vooral rustgevend palet.

Greenhouse trendkleuren interieur

bron afbeelding: Flexa

Studio-kleuren

Het Studio kleurenpalet bevat heel wat roze-paarse tinten en een warme koraaltint als accentkleur. Het is een ietwat creatiever palet, waarmee je bijvoorbeeld perfect aan colour blocking kunt doen. Bright Skies balanceert het geheel dan weer helemaal uit.

Studio trendkleuren interieur

bron afbeelding: Flexa

Salon-kleuren

Het laatste palet, de Salon-kleuren, krijgt dan wel de stempel "trendkleuren" mee, toch zijn het één voor één tijdloze, klassieke kleuren. Ook zij zorgen voor een rustig, harmonieus interieur, waarbij licht centraal staat. Leuk weetje: Brave Ground, de trendkleur van 2021 is in dit palet een ondersteunende kleur voor Bright Skies geworden (en is dus nog steeds helemaal "on trend").

Salon trendkleuren interieur

bron afbeelding: Flexa

Wil je de Levis trendkleuren voor 2022 bestellen?

Dan kan je dat! Je kan bij alle Levis mengkleuren "Bright Skies" invullen om de prachtige blauwe trendkleur voor 2022 te bestellen, of de naam van een van de andere trendkleuren uit een van de vier paletten invullen. Ook bij andere verven, zoals bijvoorbeeld van Sikkens of Trimetal, kan je trouwens op dezelfde manier Bright Skies of de andere trendkleuren bestellen.

Als je liever toch eerst eens uitprobeert hoe de kleur eruit zal zien in jouw interieur, dan kan je altijd gebruik maken van onze kleurtesters.

Andere trendkleuren in verf voor 2022

Mathys

Het trendkleurenboek van Mathys voor 2022 is getiteld: "Guided by nature". Ook hier wordt dus duidelijk de natuurkleurentrend gevolgd. De collectie bevat voornamelijk blauw-groentinten, maar ook twee lichte, ondersteunende kleuren. In totaal zijn er zes trendkleuren, die mooi met elkaar kunnen worden gematcht voor een vrolijk, maar toch rustgevend interieur.

bron afbeelding: Mathys

Boss Paints

Bij Boss Paints gaat de kleur van het jaar 2022 over hernieuwing: Re-used Cardboard. Ook de bijhorende kleurenpaletten zijn helemaal gerecycled, want het zijn reeds bestaande kleuren, maar dan in nieuwe combinaties met de nieuwe trendkleur.

Boss Paints kleur van 2022

bron afbeelding: Boss Paints

Behr

De Amerikaanse verffabrikant Behr blaast in 2022 een wind van vernieuwing door je interieur met hun trendkleur Breezeway en de 19 andere trendkleuren in het palet.

Behr kleur van het jaar 2022

bron afbeelding: Behr

Het trendkleurenpalet van Behr is vergelijkbaar met de paletten van Sigma en Levis: het bevat heel wat blauw-groene kleuren, zand- en bruine tinten, maar ook enkele vrolijke accentkleuren én donkerdere kleuren om mee te combineren.

Valspar

Bij Valspar zijn er maar liefst twaalf trendkleuren voor 2022, van blauw en groen, over geel en roze, met nog een reeks ondersteunende beige, bruine en grijze tinten. Ze omschrijven het palet bij Valspar als natuurlijke, rustige kleuren, die tijdloos zijn en nog heel wat jaren heel goed in je interieur zullen passen.

Valspar kleuren van het jaar 2022

bron afbeelding: Valspar

Caparol: Flamenco 110

Bij Caparol kiezen ze dit jaar voor een roze-mauve hoofdrolspeler, die Flamenco 110 gedoopt werd. Zelf bestempelen ze de kleur als "vrolijk en onbezonnen". Volgens Caparol kan deze kleur in heel wat verschillende combinaties ingezet worden, en daarbij telkens - afhankelijk van de gecombineerde kleur - een andere sfeer oproepen. Dat komt doordat de tint zowel warme als koude kleurennuances heeft, met een positionering ergens tussen rood en violet in.

Caparol trendkleur 2022 Flamenco 110

bron afbeelding: Caparol

Wat ook leuk is, en ons meteen weer bij de natuurtrend brengt, is dat ze daarnaast nog een symbool hebben voor het jaar 2022: de kraanvogel. Net zoals de trendkleur, symboliseert die schijnbaar contrasterende elementen, die met elkaar in evenwicht worden gebracht.

Paintfactory: Jasmijnwit

We keren weer terug naar de natuur met de trendkleur voor dit jaar van Paintfactory, Jasmijnwit. Ook deze kleur is bedoeld om optimisme en rust uit te stralen. De witte tint met een lila ondertoon is zacht, fris, vrij neutraal en dus multi-inzetbaar.

Paintfactory trendkleur 2022 Jasmijnwit

bron afbeelding: Paintfactory

Verrassende combinaties kan je volgens deze verffabrikant met deze drie ondersteunende trendkleuren: Sienna Rood, Caramelbeige en Zonnesteenrood, allemaal aardse natuurtinten.

Onze favoriet: RAL 9010

Oké, het is niet echt een trendkleur, maar onze favoriet voor 2022 (en misschien wel voor altijd) is toch wel RAL 9010! Deze veelzijdige wittint is heel populair, en terecht. Je kan het met zo veel kleuren combineren, omdat het een neutrale, en tegelijk lichte en warme kleur is. Perfect te combineren met Olive Sprig en Bright Skies ook, trouwens!

Nog drie andere RAL-kleuren die wij helemaal vinden passen in de trends voor 2022 vind je op ons overzicht met alle trendkleuren*, dat je via de button hieronder kunt downloaden, zoals beloofd!

*uitgezonderd de trendkleuren van Mathys, Caparol en Paintfactory

Ga je aan de slag met (een van) deze trendkleuren? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat! Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio.