Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

De Japandi-trend: stijlvol, licht en warm


De Japandi-stijl is dé interieurtrend van 2021. De stijl is een verfijnde combinatie tussen Oosterse invloeden en Scandinavisch design. We geven je in deze blogpost graag enkele kleuren mee die voortreffelijk bij deze stijlvolle trend passen.

Deze interieurtrend voor 2021 willen we je niet onthouden: Japandi, een verfijnde combinatie tussen Oosterse invloeden en Scandinavisch design. We geven je in deze blogpost graag enkele kleuren mee die voortreffelijk bij deze stijlvolle trend passen.

Ja-wadde?

Als je even goed kijkt, zie je dat 'Japandi' een samensmelting is van Japan en Scandi(navisch). De populaire woontrend combineert dan ook beide interieurstijlen. Het minimalisme en de rust uit het verre Oosten en de warme Scandinavische huiselijkheid in een prachtige, stijlvolle fusie, dat is Japandi.

@japandi.interior

Bron / copyright afbeelding: https://www.instagram.com/japandi.interior/

Natuurlijk en zacht

Een van de kenmerken van de Japandi-stijl is het gebruik van natuurlijke, pure en duurzame materialen, voornamelijk lichte of warme houtsoorten, of bijvoorbeeld ook bamboe. Eenvoud siert bij de stukken die je als basis gebruikt. Je zorgt gemakkelijk voor wat Scandinavische gezelligheid met hier en daar een toevoeging van zachte materialen, zoals velours. Combineren is hier het sleutelwoord!

@japandi.interior

Bron / copyright afbeelding: https://www.instagram.com/japandi.interior/

Ge-ZEN-ige kleuren

Welke kleuren je best gebruikt in je Japandi interieur is al even eenvoudig als de stijl zelf. Naturelle kleuren passen uitstekend bij de natuurlijke materialen. Denk dan vooral aan zandkleuren, lichte aardetinten en neutrale grijstinten, met warm wit om alles in balans te brengen. RAL 9010 is veruit de populairste wittint, en is ook voor deze stijl de ideale basistint, maar ook RAL 9001 kan je zeker en vast mooi combineren met heel wat natuurlijke materialen. “Transcend” (PPG1079-4), de warme, aardse trendkleur van Sigma voor 2021, kan je ook als basis of als secundaire kleur gebruiken. Het “Trust” kleurenpallet uit de Color Futures 2021 trendkleuren van Sikkens zit vol met kleuren die helemaal Japandi zijn, met de natuur in namen als “Steady Pebble” en “Worthy Clay”.

Japandi basis kleuren

Voor de accenten in je interieur kan je kiezen voor iets donkerdere kleuren, zoals aubergine, donkerbruin, mat zwart of zelfs blauw. Zo lang het geheel nog rustig, natuurlijk en minimalistisch oogt, zit je helemaal goed! Ook hier vind je in het “Trust” kleurenpallet van Sikkens de ideale kleuren, bijvoorbeeld “Bold Soil” en “Daring Sienna”. Tussen de trendkleuren van Sigma voor 2021 vind je ook nog “Enchanting Eggplant” (PPG13-07) en “Starless Sky” (PPG0995-7), die zich helemaal lenen als accentkleuren voor jouw Japandi interieur.

Japandi accent kleuren


Ga jij voor een Japandi interieur?

Maak het jezelf makkelijk met Sigma Perfect Matt, het één-pot-systeem van Sigma dat je heel gemakkelijk en zonder strepen kunt aanbrengen. Wil je het velours effect waarover we het hadden graag ook op je muur hebben? En uiteraard dan liefst ook zo mooi houden? Dan is de fluweelmatte Trimetal Magnacryl Prestige Velours wellicht de verf die je zoekt. Deze verf is goed bestand tegen water en vet en is ook een één-pot-systeem. Al die mooie houten meubelstukken kan je dan weer beschermen met Sikkens Cetol BL Varnish Mat Kleurloos of onderhouden met Ciranova Kwaliteitswas.


Heb je nog vragen? Of wil je graag extra advies? Plaats dan hieronder een reactie of contacteer onze experts. Deel het resultaat van je Japandi restyling met ons via Facebook of Instagram door #Tintrio toe te voegen aan je bericht.