Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

5x kleurinspiratie voor je voordeur


Is je voordeur toe aan een likje verf? En vraag je jou af welke deurkleuren populair zijn anno 2024? We delen vijf keer verfinspiratie om je voordeur zowel langs de binnenkant en langs de buitenkant terug te laten stralen. Want laten we eerlijk zijn, je voordeur is toch een belangrijke plaats om mensen te verwelkomen, die kan je dus maar beter een leuke tint geven.

1) Zwart als meest geliefde voordeurkleur

Dat zwart de favoriete kleur is voor een buitendeur verrast je misschien niet. Het is een kleur die namelijk bij elke woonstijl past en je huis meteen een stijlvolle make-over geeft. Kies jij er ook voor om je voordeur zwart te verven, houdt dan met deze zaken rekening:

Het ene zwart is het andere niet. Zo heb je verschillende zwarttinten zoals RAL 9004 en RAL 9005. RAL 9005 is echt een diep zwart, terwijl RAL 9004 iets meer afgezwakt is.

De glansgraad bepaalt ook mee de uitstraling van je zwarte deur. Kies je bijvoorbeeld voor mat zwart, dan oogt je deur modern of industrieel. Ga je voor hoogglans, dan krijg je een luxueuze uitstraling. Weet ook: hoe hoger de glansgraad, hoe hoger de weerstand tegen krassen.

2) Monumentengroen dé buitenkleur

Op nummer twee in de lijst van deurkleuren plaatsen we monumentengroen (N0.15.10), ook wel gekend als de populairste groentint uit de Authentieke kleurencollectie van Sikkens. Het is een echte buitenkleur, zo wordt dit donkergroen vaak gekozen om het buitenschrijnwerk zoals deuren en raamkozijnen te verfraaien bij monumentale gebouwen. Sikkens omschrijft deze kleur als modern en tegelijk ook tijdloos. Eentje waar je niet op uitgekeken geraakt.

Ook grachtengroen (Q0.05.10) is een populaire kleur voor je voordeur en is best gelijkaardig aan het monumentgroen, maar is nog iets donkerder en waardoor het dicht aanleunt bij het kleur zwart.


Monumentengroen

Grachtengroen

3) Boost je exterieur met een bruintint

Ben jij een persoon die van zachte kleuren houdt die rust uitstralen? Dan zijn deze trending bruintinten waarschijnlijk grote kanshebbers. Het is net dat tikkeltje anders dan een gewone houten look, maar je creëert juist dezelfde warmte. En als je het ons vraagt hebben de kleuren wel wat weg van mokka of cappuccino waardoor je exterieur een extra boost tegemoet gaat.


Clear Brown B40

Grind

Bron: Levis (kleur: clear brown B40)

4) Maak een statement

Wil je dat je deur in het oog springt wanneer voorbijgangers passeren? Kies dan voor een levendige kleur en maak een statement. Geel, roze, paars, rood of zoals op deze foto blauw! Keuze genoeg om met je deur het straatbeeld op te vrolijken.

Je zal beslist wel een vrolijke verfkleur vinden tussen onderstaande:


GN 052-04

Purple Gaze

Fresh Limonade

We raden wel aan om zo’n levendige kleur niet helemaal door te trekken naar je gevel. Gebruik je voordeur als accentkleur en houd de rest neutraal of behoud je baksteenkleur.

5) Deur schilderen in twee kleuren

Een vraag dat iedereen zich stelt: kan ik mijn voordeur in twee kleuren schilderen? Het antwoord is ja! Gelukkig maar, want je wilde aan de buitenkant misschien een gedurfde kleur nemen en aan de binnenkant kiezen voor dezelfde wittint als je muur.

Dat kan heel eenvoudig met slechts een regeltje in het achterhoofd, namelijk: draait de deur naar binnen, dan horen de zijkanten, onderkant en bovenkant ook in de kleur van de binnendeur. Zo kan je dus gemakkelijk binnen je RAL 9010 tint aanbrengen en buiten kiezen voor een van de voordeurkleuren uit deze blog.

Voordeur kleur gevonden? Schilderen maar!

Nu je genoeg deurkleurinspiratie hebt opgedaan, is het ook handig om te weten met welke verf je aan de slag kunt. Maar eerst, van welk materiaal is je voordeur gemaakt?

Een houten buitendeur heeft een synthetische houtprimer nodig, zoals Sikkens Rubbol Primer of Sigma Tigron Primer. Een deur uit aluminium of kunststof heeft een specifieke primer nodig die hecht op gladde ondergronden. Hiervoor kunnen we Sigma Multiprimer of Trimetal Permacryl Multiprimer aanraden.

En dan rest juist nog het aflakken in je favoriete kleur. Schilder je jouw deur met onderstaande lakken dan wordt het gegarandeerd een prachtige groetplek. Wil je liever nog wat advies? Klop bij ons team aan, want onze deur staat altijd voor je open, zowel offline als online.

Lacquers to finish

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Trimetal Permacryl Brillant
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 1 l
Varianten van € 37,45 
Vanaf € 41,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Duol Hout Buiten Satin
Kleur (Levis): Mix Colours | Inhoud: 0,5 l
Vanaf € 20,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Rubbol Finura Satin
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 1 l
Varianten van € 44,95 
Vanaf € 49,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Trimetal Steloxine Protect Universal
Kies je kleur: Zwart | Inhoud: 1 l
Varianten van € 34,95 
Vanaf € 43,45 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Trimetal Permaline Decor Satin
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 1 l
Varianten van € 36,95 
Vanaf € 41,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Expert Hout Lak Buiten Sneldrogend Satin
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 0,5 l
Vanaf € 20,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Rapid Satin
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 1 l
Vanaf € 54,45 

Ging je ondertussen al aan de slag en heeft je voordeur nu een nieuwe kleur dankzij Tintrio?
Laat het ons zeker weten via mail of #tintrio.

Recente blogs

Tuintrends voor 2024 in kleuren en meubelen

Dé tuintrends van 2024 in kleuren en meubelen

Mooier weer in aantocht! Hoog tijd om leven in de tuin te blazen met de laatste tuintrends. Welke buitenkleuren komen in 2024 helemaal tot z’n recht en met welke tuinmeubelen scoor je dit jaar heel wat punten? Tintrio en Zonnewende merken vier tuintrends op. Ontdek ze en implementeer de geliefde buitentrends.

Baksteen, pleister, houten wand... Maak jouw gevel de mooiste van het land!

De gevel is misschien niet het eerste wat je van je huis gaat schilderen. Nochtans kan wat verf heel wat doen voor het uiterlijk van je woning langs buiten. Ook andere buitenmuren verdienen misschien wel eens een upgrade. Welke kleuren zijn tegenwoordig populair voor buitenmuren? Welke kleurencombinaties kan je gebruiken? En hoe pak je gevelschilderwerken eigenlijk aan? Je leest het hier!

Hoe vaak moet je je houten ramen of luiken herschilderen?

Oef, je houten raamkozijnen zijn weer prima in orde: volledig ontstoft, ontvet en geverfd. Hoe lang kan je er nu van genieten voor ze opnieuw geverfd moeten worden? Dat hangt af van allerlei factoren. We zetten ze even voor jou op een rijtje.