Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

De kinderkamer schilderen, hoe begin je eraan?


Of je nu een kindje verwacht en al uitkijkt naar die schattige babykamer, of al een kind of een tiener in huis hebt en zijn of haar kamer dringend aan vernieuwing toe is; een likje verf hier en daar kan een groot verschil maken. Maar hoe begin je daar juist aan? Het antwoord op die vraag is eenvoudig: deze blog lezen is al een héél goed begin, want hier vind je heel wat inspiratie, tips en uitleg!

Kleuren die hierop lijken:

PPG1081-3

PPG1081-2

PPG1081-2

Ga meteen door naar:


Een schattige babykamer

Kies de perfecte kleur(en) uit

Er is een baby op komst, hoera! Misschien lig je al wakker van welke kleur je aan de babykamer wil geven. Groen, geel, roze, blauw,...? Alles kan, maar het is voor zo’n kleintje wel aan te raden dat je overwegend gaat voor rustige, neutrale kleuren of pastelkleuren. Te veel felle kleuren kunnen je kindje overprikkelen, waardoor het misschien niet zo rustig zal kunnen slapen. Heel wat van onze meest bestelde kleuren komen bijvoorbeeld perfect in aanmerking.

Neutrale kleuren in een babykamer

Kleuren die hierop lijken:

PPG1011-3

S 3005-R50B

S 3010-R70B

Nog steeds geen idee wat nu die ene perfecte kleur voor de kamer van je kleine spruit is? Hier kan je via een aantal kleurentools zoeken naar de ideale kleur. Als je nog twijfelt tussen bepaalde kleuren, dan kan het helpen om ze met een kleurtester op voorhand al eens in de babykamer uit te testen.

Kleuren testen in de babykamer
copyright afbeelding: Flexa.nl

Neutrale kleuren en pastelkleuren gebruiken, wil niet zeggen dat de babykamer helemaal neutraal en kleurloos moet zijn. Een leuk idee om subtiel wat kleur in de kamer aan te brengen, is bijvoorbeeld gekleurde streepjes of bolletjes schilderen op de muur. Ook daarvoor komt zo’n kleurtestertje goed van pas, want daar heb je geen grote hoeveelheid verf voor nodig. Kies enkele leuke kleurtjes uit en breng de streepjes of bolletjes aan met een fijn penseeltje.


Kleurrijke streepjes in de babykamer

Gekleurde bolletjes in een babykamer

Kleuren die hierop lijken:

PPG11-03

PPG1226-4

S 2040-B10G

PPG1177-5

Ook een meubeltje in een accentkleur kan een leuke oplossing zijn om toch wat kleur in de kamer te krijgen. Je zou de lakverf voor het meubel bijvoorbeeld in dezelfde kleur kunnen bestellen als (één van) de accentkleur(en) op de muur, om wat eenheid te creëren in de kamer.

Ledikantje gelakt
copyright afbeelding: Levis.info

Kleuren die hierop lijken:

S 3020-B10G

PPG1151-4

Misschien een iets grotere uitdaging, maar nog een ander idee: gebruik verschillende (pastel-)kleuren in stroken naast elkaar. Gegarandeerd geen saaie kamer!

Pastelstroken babykamer
copyright afbeelding: Levis.info

Ga aan de slag met de juiste verf

Wanneer je beslist hebt welke kleur(en) je wil, heb je natuurlijk ook nog verf nodig, maar welke verf bestel je dan precies? Zijn er bepaalde verven bijvoorbeeld beter geschikt voor een babykamer?

Sigma Air Pure Supermatt is sowieso een uitstekende keuze voor de kamer van je baby. Niet alleen is deze matte muurverf op waterbasis (wat hem heel geschikt maakt voor gebruik tijdens de zwangerschap - geurarm en geen schadelijke solventen, perfect, toch?), wanneer de verf eenmaal op de muur aangebracht is, zuivert hij ook nog eens de lucht in de babykamer. Ja, dat lees je goed, Sigma Air Pure werkt luchtzuiverend! Hoe dat kan? De verf neutraliseert een chemisch stofje genaamd ‘formaldehyde’, wat een aanzienlijk beter binnenklimaat oplevert.

Je ziet het ondertussen vast al helemaal zitten, zo’n luchtzuiverende muur en plafond in een superschattige kleur, maar hoe begin je daaraanHier vind je een uitgebreid stappenplan voor het schilderen van een binnenmuur. En als je je wil wagen aan de (pastel-)kleurstroken, dan lees je in deze blogpost hoe je kleurvlakken maakt.

Wil je meubels gaan lakken, dan kan je het beste gebruik maken van watergedragen primers en lakken, bijvoorbeeld Sikkens Rubbol BL Primer in combinatie met Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin. Bereid de meubels altijd goed voor door ze op voorhand te reinigen en te ontvetten, op te schuren en te ontstoffen. Haal ze uit elkaar als je dat gemakkelijker vindt en vergeet vooral niet om onderdelen die je niet mee wil schilderen af te plakkenBescherming op de vloer leggen, is ook altijd een goed idee. Breng dan twee lagen primer aan in de kleur van je keuze en, nadat die voldoende gedroogd zijn, nog één laag aflak in de door jou gekozen kleur.


Een speelse kinderkamer

Pik er (slim) de coolste kleur(en) uit

Ook voor jonge kinderen hou je het best nog bij (overwegend) neutrale kleuren, omdat die veel meer flexibiliteit toelaten. Vandaag is je kind misschien helemaal gek op groen, maar morgen dan weer op geel, en dan wil je niet telkens opnieuw de verfrol boven halen. Wanneer je de muren van de kinderkamer in een neutrale kleur schildert, zoals beige, wit of grijs, dan kan je nadien bijvoorbeeld met accessoires eenvoudig de favoriete kleur (op dat moment) van je kind toevoegen als accent in de rest van de inrichting.

Kinderkamer in beige tinten

Kleuren die hierop lijken:

PPG18-03

PPG15-29

S 3010-Y50R

Zo kan je een ladekast heel makkelijk voorzien van een leuk kleurtje, of meerdere kleurtjes, want elke lade in een andere kleur schilderen kan zeker ook, en maakt het allemaal wat speelser.

Ladekast in kleur


Schilder de kamer (ook slim) met aangepaste verf

Indien er in jouw kind een kleine artiest schuilt, die graag zelf zijn of haar muren decoreert, dan ben je mogelijk wel gebaat bij afwasbare muurverf, zoals Sigmapearl Clean Matt of Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks Velours. Bij de Pearl Clean Matt kan je de Pearl Cleaner gebruiken om de muur af te wassen, bij andere afwasbare verven kan je gewoon een mild reinigingsmiddel gebruiken om de muur weer schoon te krijgen.

Afwasbare muurverf
copyright afbeelding: Sikkens

Nog een extra tip: als je de afwasbare verf in een donkere, matte kleur aanbrengt, dan kan je kind de muur gebruiken als krijtbord! Je kan het krijt dan namelijk heel gemakkelijk van de muur afwassen. Ofwel gebruik je speciale schoolbordverf.

Bordverf in kinderkamer

Je kan het zelfs nog leuker maken door onder het gigantische tekenbord magneetverf aan te brengen. Zo kan je kind ook nog allerlei leuke magneten, tekeningen etc. aan de muur hangen.

Wanneer je voor het plafond dan ook nog eens gebruik maakt van Sigma Air Pure Supermatt, heb je dubbel voordeel: makkelijk schoon te houden muren én een plafond dat de luchtkwaliteit verbetert. Ideaal voor de kinderkamer, niet?

Als je een ladekast wil schilderen dan kan je, net zoals bij meubels in een babykamer, gebruik maken van watergedragen primer en lak. Wil je met lades in verschillende kleuren werken, dan zijn de kleinere halve-liter-potjes Rubbol BL Primeren Rubbol BL Satura waarschijnlijk het meest interessant voor jou. Hier ga je ook helemaal hetzelfde te werk als bij de babymeubels.


Een stijlvolle tienerkamer

Bepaal samen de ideale kleur(en)

Het goede nieuws is: je tiener is waarschijnlijk al oud genoeg om te weten wat hij of zij wil, dat helpt. Maar jij staat misschien niet zo te springen voor paars met zwart of knalgeel met grijs op de muren. Ook hier is het een goed idee om de muren in een neutrale, makkelijk combineerbare kleur te schilderen, waarbij je dan de favoriete kleuren van je tiener als accent op andere plaatsen aanbrengt. Zo zijn jullie allebei tevreden.

Het plafond kan een originele plaats zijn voor een (zachte) accentkleur, zoals lichtblauw. Zo creëer je een dromerige, maar toch stijlvolle look voor het interieur van je tiener.

Tienerkamer met lichtblauw plafond

Kleuren die hierop lijken:

PPG1153-4

S 3010-B

Let er wel op dat je dan geen al te donkere kleuren kiest (in verhouding met de kleuren op de muren), aangezien die het plafond optisch lager gaan doen lijken, en dus de kamer kleiner. Wanneer je, omgekeerd, net heel erg hoge plafonds hebt, dan kan een donkere kleur natuurlijk juist wel, om de kamer wat gezelliger te maken.

Laat je tiener gerust zelf schilderen

Als je je tiener zelf zijn of haar kamer wil laten schilderen, dan is Sigma Perfect Matt de ideale verf voor jullie. Het is een één-pot-systeem, dus je hebt geen aparte primer nodig, wat het niet onnodig ingewikkeld maakt voor je tiener met (wellicht) weinig schilderervaring. De verf is bovendien heel erg gemakkelijk te verwerken tot een mooi egaal en streepvrij eindresultaat. Sigma Perfect Matt is zowel voor muren als voor plafonds geschikt, dus je kan het zeker ook gebruiken voor die accentkleur op het plafond.




Muurverf

Bestseller
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Air Pure Supermatt
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 5 l
Varianten van € 57,45 
Vanaf € 129,45 
Onze keuze
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Pearl Clean Matt
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 5 l
Varianten van € 24,95 
Vanaf € 136,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks Velours
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 5 l
Varianten van € 24,45 
Vanaf € 128,45 
Bestseller
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Perfect Matt
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 5 l
Varianten van € 19,45 
Vanaf € 90,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Cetol Blx-Pro
Vanaf € 32,45 

Speciaal voor kids

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Glow In The Dark
Vanaf € 18,45 
De Glow in the dark verf van Little stars bevat foto-luminiscerende pigmenten die overdag opladen en in het donker een zwak licht afgeven.
De Glow in the dark verf van Little stars bevat foto-luminiscerende pigmenten die overdag opladen en in het donker een zwak licht afgeven.
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Luchtzuiverende muurverf
Kleur (Little Stars): Toverbos | Inhoud: 125 ml
Vanaf € 3,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Magnetische Schoolbordverf
Vanaf € 12,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Little Stars Vernis Glittermagie
Vanaf € 12,95 

Meubelverf

Sikkens Rubbol BL Primer 2,5L bij Tintrio
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Rubbol Bl Primer
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 2,5 l
Varianten van € 31,95 
Vanaf € 94,95 

Wij zijn alvast benieuwd naar al die mooie baby-, kinder- en tienerkamers. Stuur ons een foto via mail of deel het met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio.

Heb je na het lezen van deze blogpost nog vragen of twijfels, of wil je graag nog wat persoonlijk advies? Plaats hieronder dan een reactie of contacteer onze experts. We helpen je graag!


Opgelet: alle kleuren in deze blogpost worden weergegeven op een beeldscherm en wijken mogelijk af van de originele verfkleuren. Raadpleeg een kleurenwaaier voor de exacte kleur.