Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Interieurtip: Vergeet accentmuren, werk met kleurvlakken!

Veel mensen gaan voor een accentmuur. Dat is begrijpelijk, want een accentmuur laat een ruimte groter lijken en vrolijkt de ruimte op. Maar heb je al eens gedacht aan een accentvlak? In plaats van je te laten beperken door de hoeken en randen van je muren, creëer je vlakken die de grenzen van je muur overschrijden!

Creëer hoger ogende muren

Kan jij slechts dromen van hoge muren en veel ruimte? Geen zorgen, met dit simpele trucje laat je je muren in een mum van tijd hoger lijken: schilder je muren eens niet helemaal tot boven, maar laat een stukje witruimte vrij.

Hoe zorg je ervoor dat je recht en nauwkeurig schildert?

Meet voor je gaat schilderen tot hoever de accentkleur mag komen. Plaats potloodstreepjes op de toekomstige grens tussen je twee kleuren. Plak vervolgens tape op de horizontale lijn die je accentkleur zal scheiden van de andere kleur.

Andere optie: In de slaapkamer kan het net knus zijn om je ruimte kleiner te maken. Dan kan je het omgekeerd aanpakken: schilder het plafond in een accentkleur en laat de kleur doorlopen tot aan de bovenkant van de muren.

Wees origineel

Is een accentmuur te saai voor jou? Schilder dan eens de helft van een muur in een accentkleur en laat de andere helft vrij. Je kiest zelf of je je deuren mee overschildert of niet. Let op: om te voorkomen dat je huis eruit ziet als een kleurboek, kies je best één accentkleur in een opvallende kleur en één witte of lichte kleur.

halve muur

Bron afbeelding

Overschrijd de grenzen van je muur!

Gedaan met binnen de lijntjes kleuren! Overschrijd de grenzen van je muur en creëer grote oppervlakken. Je gaat zo ver als je zelf wil: je kan je vloer, plafond/ deur, ... schilderen in de accentkleur of vrij laten. Het overlopend effect zorgt voor veel samenhang in je thuis. 

kleurvlakken over de muur heen

Bron afbeelding

De mogelijkheden zijn eindeloos

Van cirkels tot lijnen en van driehoeken tot asymmetrische figuren. Laat je innerlijke designer vrij en maak van je interieur een uniek plaatje. Hier doe je al zeker wat inspiratie op!

Verf of advies nodig?

Wil je beginnen aan een kleurvlak? Joehoe! Als je nog verf of advies kan gebruiken, helpt ons team van verfexperten je graag!

Contacteer ons

Recent blogs

Deze interieurtrend voor 2024 wil je niet missen: Kitschen!

Dit jaar doet de kitschy kitchen trend de ronde. Een keukenstijl die je het best kan omschrijven als kleurrijk en eclectisch. Het liefst zien we de kleuren passeren in hun meest felle vorm voor leuke retro vibes.

Schilder met het Product van het Jaar 2024

Hoera, we hebben het product van het jaar gewoonweg tussen ons assortiment staan. Over welk product hebben we het dan precies? Libéron Velours de Peinture! Een jaar lang mag dit verfproduct het mooie label dragen dat niet alleen staat voor kwaliteit, maar ook innovatie.

Benieuwd wat deze verf zo uniek maakt? Duik dan maar even in deze blogpost.

Welke kleuren passen in een groen interieur?

Wil jij graag een origineel interieur? Ga dan voor een leuke groene tint! Keuze genoeg: er bestaan honderden tinten groen. Denk aan: appelblauwzeegroen, mintgroen, pastel groen,... Net zoals de tinten groen zijn ook de combinaties met groen oneindig. Om keuzestress te verminderen, stellen we vier kleurencombinaties met groen voor!

Creatief met hout: hoe schilder je een pallet?

We moeten je het niet vertellen: pallethout is de trend van de zomer! Doe-het-zelvers gaan met oude gebruikte palletten aan de slag om er loungesets en kapstokken mee te maken. En het resultaat mag er vaak zijn! Wil jij nog een stapje verder gaan en je palletmeubels schilderen? Dat kan! In dit artikel helpen we je op weg met een stappenplan en de nodige tips.