Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Trendkleuren van vorige jaren die hun populariteit niet verliezen


Welke verfkleuren werden ooit uitgeroepen als trendkleur en waarom? Van Chinese Porcelain tot Olive Sprig en Brave Ground. Ze verdienden allemaal een bekroning, dus zijn deze verfkleuren zeker een kijkje waard!
En laat één ding duidelijk zijn: het is niet omdat de kleur in 2020 of 2021 trending was, dat deze anno 2024 niet meer in de mode zou zijn. In tegendeel, ze zijn ondertussen een echt begrip geworden in talrijke interieurs.

Welke verfkleuren werden ooit uitgeroepen als trendkleur en waarom? Van Chinese Porcelain tot Olive Sprig en Brave Ground. Ze verdienden allemaal een bekroning, dus zijn deze verfkleuren zeker een kijkje waard!
En laat één ding duidelijk zijn: het is niet omdat de kleur in 2020 of 2021 trending was, dat deze anno 2024 niet meer in de mode zou zijn. In tegendeel, ze zijn ondertussen een echt begrip geworden in talrijke interieurs.

Bron afbeelding: Flexa

De interieurkleuren voor 2024 😍

Ben je ook benieuwd naar de huidige trendkleuren van 2024?

We hebben een handig overzicht voor je klaar. Het toont je niet alleen de nieuwe trendkleuren, maar ook meteen verfkleuren waarmee ze goed combineren.

Vul nu je mailadres in en krijg onze complete trendkleurengids in je mailbox 👇


Laten we beginnen met het verfjaar 2022

Olive sprig (PPG1125-4), een zachte, olijfgroene tint met een grijzige ondertoon speelt in 2022 de hoofdrol bij Sigma Coatings. Deze PPG-kleur komt uit het trendkleurenpalet Horizon. Een moedig en hoopvol kleurenpalet die letterlijk symboliseert naar de nieuwe horizon die je tegemoet gaat. Toen destijds een schreeuw naar een jaar zonder coronapandemie en dus betere tijden.

Weet je niet goed hoe je deze olijfgroene kleur combineert? Probeer dan zeker één van de samengestelde combinaties uit met een kleurtesterset.

Ook Bright Skies (T0.10.70) werd uitgeroepen als trendkleur van 2022. De lichtblauwe kleur is er eentje van Akzonobel (LevisTrimetalSikkens) en heeft diezelfde hoopvolle gloed over zich heen. Letterlijk vertaald, betekent dit dan ook een heldere hemel. Geen wolkje dat nog in de weg kan staan.

En geef toe, de kleur is niet alleen schitterend, maar ook het gevoel dat het met zich meebrengt, is fantastisch. Deze blauwe tint wordt namelijk geassocieerd met vrolijkheid die je ervaart op de allereerste mooie lentedag, wanneer de lucht openbreekt en het weer opklaringen met zich meebrengt.

Afbeeldingen: Sigma / PPG

2021: Warme bruintinten zorgen voor gezelligheid

In 2021 lagen de trendkleuren van de verffabrikanten Sigma Coatings en Akzonobel helemaal niet ver uit elkaar. In tegenstelling, beide kleuren Transcend (PPG1079-4) en Brave Ground (E7.10.53) stralen rust, warmte en harmonie uit. Het zijn verfkleuren die als basiskleur van je ruimtes kunnen worden ingezet en waarmee andere kleuren zich perfect kunnen balanceren.

Het is niet zo gek dat beide fabrikanten voor een warme aardse bruintint hebben gekozen. Omdat we allemaal massaal thuis moesten blijven in 2020 is er een concept van cocooning ontstaan. Ook wel gekend als een gezellige, veilige bubbel creëren van je thuis.

De natuurlijke bruintinten lenen zich hier perfect toe. De Transcend is wat lichter dan de Brave Ground verfkleur en combineert uitstekend met Misty Aqua en Big Cypress. Doordat de Levis trendkleur Brave Ground donkerder is, past dit perfect bij licht beige tinten, maar ook een gouden toets of okergeel accent zou heel goed werken.

Afbeeldingen: PPG

Eindigen doen we met Chinese porcelain, de ster van 2020

Een diep, rijkelijk blauw dat je ruimte een bijzondere portie elegantie biedt. We hebben het hier over de meest populaire trendkleur van het jaar 2020. Chinese Porcelain van verffabrikant Histor, is een donkerblauwe kleur die toch wat lef, moed en speelsheid nodig heeft om in huis te nemen. Ben jij wel een waaghals en heb je graag een uniek interieur dan kan deze kleur je misschien wel bekoren. De tint matcht heel goed met pasteltinten en vormt zo toch een zacht geheel. Maar wanneer je echt op zoek bent naar iets gedurfder kan je dit met andere levendige tinten zoals geel en rood combineren.

Een tip: wil je dat de blauwe ondertoon van deze tint goed zichtbaar blijft dan breng je deze best niet aan in een kamer waar geen of bijzonder weinig lichtinval is.

Daarnaast moet je bij donkere verfkleuren in je achterhoofd houden dat deze best niet gemaakt worden in een extra matte of matte verf. Neem liever een semi-matte muurverf zoals de Sigma Perfect Semi-Matt. Zo zal je gespaard worden van strepen.

Bron afbeelding: Histor

Test Bright Skies of Brave Ground nu uit

Of Olive Sprig, Transcend, … Al deze trendkleuren van 2022, 2021 en 2020 zijn toppertjes waarmee je unieke woonstijlen kunt creëren, van landelijke woonkamers, tot levendige bureaukamers en kinderkamers. Wil je zelf aan de slag met een van deze ooit uitverkoren trendkleuren? Vermeld dan de verfnaam en kleurcode bij je gewenste verfproduct.

Olive Sprig

PPG1125-4

Bright Skies

T0.10.70

Brave Ground

E7.10.53

Transcend

PPG1079-4

Chinese Porcelain

PPG1160-6

Ben je toch nog niet helemaal zeker? Probeer de kleur dan eerst uit met een klein testpotje van 250ml.


Konden we je inspireren en heb je nu zelf een mooi schilderproject neergezet? We zijn razend benieuwd naar het resultaat. Dus ben je trots? Deel het met ons door ons te taggen op je socials.

Kleurtesters

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sigma Colour Tester
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 250 ml
Vanaf € 6,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Trimetal Magnatester
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 250 ml
Vanaf € 5,95 

Recente blogs

Ben je nu ook benieuwd geworden naar de huidige trends in verfland? Bekijk dan zeker onderstaande blogs over de laatste interieurtrends van 2024.