Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Schilder eenvoudig en snel jouw keuken- of badkamertegels met volgende tips


Wil je de badkamer, keuken of het toilet een snelle make-over geven? Heb je er dan al eens over nagedacht om de tegels te schilderen? Je tegels schilderen is een relatief snelle en budgetvriendelijke klus waar je zelf mee aan de slag kunt. Hoe? Dat lees je hier. Met de juiste voorbereiding en gereedschappen geef jij de tegels in jouw badkamer, toilet of keuken of een hele nieuwe look. In principe is elke tegel overschilderbaar, mits je de juiste voorbereidingen treft en een goede verf koopt. Tegels in een vochtige ruimte vragen een andere behandeling dan tegels die intensief worden belopen.

Tip 1: Wikken en wegen

Om te beginnen: de voordelen zijn talrijk! Je bespaart jezelf een hele hoop tijd, werk en geld als je je tegels schildert in plaats van ze te vervangen.

Uiteraard zijn er, zoals met alles, aan alle voordelen ook wel nadelen verbonden. Zo is verf bijvoorbeeld iets minder slijtvast dan het oppervlak van een nieuwe tegel. Als je je tegels echter correct en met de juiste producten schildert, dan kunnen ze er wel weer een tijdje tegen.  

Tegelverf

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Levis Simply Refresh Muurtegels Satin
Vanaf € 33,95 

Ideale verf om muurtegels op te frissen of te renoveren.

Ideale verf om muurtegels op te frissen of te renoveren.

Tintrio Reviews with ekomi.nl
V33 Perfection Badkamer
Vanaf € 7,95 

Renovatieverf voor wandtegels, badkamer meubilair, werkblad, enz. binnenshuis.

Renovatieverf voor wandtegels, badkamer meubilair, werkblad, enz. binnenshuis.

Tip 2: Elke tegel is anders

Vloertegels zijn anders dan wandtegels, en badkamer- en toilettegels zijn soms nog een beetje anders dan keukentegels. Je hebt bijvoorbeeld ook mozaïektegels of heel grote tegels, en reliëftegels of heel gladde tegels. De vraag is nu: kan je die allemaal schilderen? 

Je kan zowel wand- als vloertegels verven, maar afhankelijk van welke tegels je wil schilderen, heb je een aangepaste voorbereiding of tegelverf nodig. Zo moet je meestal eerst een primer aanbrengen vooraleer je de tegels effectief kan verven. De Sigma Multiprimer Aqua en Trimetal Multiprimer Aqua Protect zijn daarvoor perfect. Na de primer kan je uiteraard de tegels een fris kleurtje geven. Voor de eindlaag kan je kiezen voor de Sigma Tigron Aqua Satin en de Sigma Tigron Aqua Matt. De verf kan je bovendien in bijna alle kleuren bij ons kopen.

Als het echt snel moet gaan, kan je ook altijd kiezen voor de Levis Simply Refresh Muurtegels Satin of de V33 Renovatie Perfection Keuken. Voor deze verven moet je vooraf geen primer aanbrengen.

Ook vragen heel gladde tegels en vloertegels een aangepaste voorbereiding. Zo moeten ze eerst en vooral schoon en vetvrij zijn zodat de verf goed blijft zitten. Hoe je dat aanpakt, lees je in deze blogpost.

Mozaïektegels vormen normaal gezien ook geen probleem om te schilderen. Daarbij is er wel wat meer voegwerk aanwezig, maar de voegen mag je gewoon mee schilderen. Bij reliëftegels kan je, afhankelijk van de diepte van het reliëf, makkelijker werken met een borstel of viltroller. Verder behandel je ze ook gewoon op dezelfde wijze als een effen tegel.

Tip 3: Alle kleuren van de regenboog

Kleuren en smaken verschillen nu eenmaal. We kunnen je in ieder geval wel op weg zetten naar het vinden van de ideale kleur. 

Als je je keuken of badkamer een tijdloze look wilt geven, verf je de tegels best in een neutrale en rustgevende kleur. Met taupe, pastel- of wittinten zit je dan altijd goed.

Bovendien kan je één muur in een lichte kleur verven en de andere muren in een iets donkerdere tint. Zo krijgt je keuken of badkamer een verfijnde en chique uitstraling. Je kan bijvoorbeeld je tegels een muntgroene kleur geven en de vloer in het donkergroen of zwart schilderen.

Ben je helemaal overtuigd? Lees dan zeker eens ons stappenplan over tegels verven. Heb jij na het lezen van deze blogpost toch nog een vragen? Plaats hem dan in de reacties hieronder of neem contact op met onze experts

Deel het resultaat van je schilderwerk met ons via mail of op Facebook of Instagram met #Tintrio. Wil je meer schildertips als deze? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!  

Tegels verven