Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Haal de lente in huis met deze 5 fleurige kleuren


Prachtige kleuren hebben ze, die eerste lentebloemetjes en -bloesems! Uit de trendkleurenpaletten voor 2021 van Sigma (PPG Be Wild) en Sikkens (ColourFutures 2021 - Expressive Colours) zochten wij voor jou vijf fleurige, en even prachtige kleuren uit, geïnspireerd op lentebloemen en -bloesems, waarmee je een instant lentegevoel kunt creëren in en rond je huis.

Afbeelding: vtwonen

1: Witte bloesems

Delicate White (PPG1001-1) heet de eerste kleur en dat is ook gewoon een perfect passende naam als je aan witte bloesems denkt. Delicate White is een zachte witte tint, die je met heel wat andere (lente-)kleuren kunt combineren en die perfect kan fungeren als basiskleur (60 in het 60-30-10-principe van Sigma). Deze kleur is ook ideaal om te gebruiken in kleinere ruimtes, om een groter gevoel te creëren, of in ruimtes met weinig lichtinval, waar het wit voor de nodige helderheid zal zorgen, zonder al te fel te zijn. Je vindt deze kleur terug in het trendkleurenpalet van PPG/Sigma voor 2021 "Be Wild".

2: Krokussen

Beeld je een krokus in waarvan de bloemblaadjes opgelicht worden door zonnestralen. Zacht, paars-lila... Een kleur die rust en ontspanning uitstraalt. De kleur French Lilac (PPG1246-4), ook een trendkleur uit "Be Wild" (PPG/Sigma), is net zo'n tint. Deze zachte, rustige kleur is zeker en vast niet overweldigend maar zorgt juist voor een subtiele kleurtoets, als je hem gebruikt als ondersteunende kleur (30 in het 60-30-10-principe van Sigma). De ideale manier om die lentesfeer te scheppen dus.

3: Zachtroze bloesems

Je hebt zo van die bloesems die wit met roze blaadjes hebben, en die een prachtige bleekroze tint lijken te geven aan de bomen die ze dragen. Als je door een boomgaard wandelt waar je veel bomen met deze bloesems bij elkaar vindt, dan lijkt het wel één zachtroze, dromerige waas. Een kleur die hieraan doet denken is CN.01.81 uit het trendkleurenpalet "Be Expressive" (Sikkens, ColourFutures 2021). Met zijn bleekroze, ietwat beige-achtige ondertoon, kan je deze kleur perfect gebruiken als basiskleur of als ondersteunende kleur, om vervolgens te combineren met een warme accentkleur.

4: Tulpen

Tulpen zijn er in enorm veel kleuren, maar rood-roze tulpen zijn wel onze favoriet. Groen en rood zijn complementaire kleuren, wat voor mooie contrasten zorgt in het tulpenveld. De kleur die we daarbij erg goed vinden passen is het roodachtige A5.33.39 uit het trendkleurenpalet "Be Expressive" (Sikkens, ColourFutures 2021). Deze tint is prachtig als accentkleur bij een warm-witte, bleekroze of beige tint en geeft je meteen een warm gevoel. Ook buiten, in een tuin met veel groen, kan je deze kleur enorm goed tot zijn recht laten komen. Daar boots je dat mooie contrast van het tulpenveld na!

5: Narcissen

Mag het een fellere, zonnige en vrolijke lentekleur zijn voor jou? Dan is Fresh Lemonade (PPG1216-5) uit het "Be Wild" trendkleurenpalet van PPG/Sigma voor 2021 zeker iets voor jou! Dit guitige geel, dat doet denken aan narcissen, kan je als accentkleur gebruiken (10 in het 60-30-10 principe van PPG/Sigma) en zal opnieuw zowel binnen als buiten perfect tot zijn recht komen. Het zonnige geel geeft je zelfs tijdens de meest druiligere maartse buien of aprilse grillen nog steeds dat instant lentegevoel.

Heb jij een van deze kleuren gebruikt om je interieur of exterieur op te fleuren? Deel dan zeker het resultaat met ons via Facebook of Instagram met #Tintrio. We zijn benieuwd naar je mooie creaties! 


Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze experts! 

Muur- en plafondverf

Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Aquafix
Kies je kleur: Kleurloos | Inhoud: 10 l
Vanaf € 119,95 
Bekijk product
Laagste prijs!
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Rubbol BL Rezisto Spray
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 2,5 l
Vanaf € 78,95 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean Mat
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 5 l
Varianten van € 22,95 
Vanaf € 107,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alphaloxan
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 12,5 l
Vanaf € 299,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Fix
Kies je kleur: Kleurloos | Inhoud: 5 l
Vanaf € 67,45 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Wapex 660
•• Type kleur: Kleurloos | Inhoud: 5 l
Varianten van € 44,45 
Vanaf € 214,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Supraliet
Kies je kleur: Mengkleuren | Inhoud: 10 l
Varianten van € 109,95 
Vanaf € 232,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Recycle Mat - RAL 9001
Kies je kleur: RAL 9001 | Inhoud: 10 l
Varianten van € 129,95 
Vanaf € 154,95 
Bekijk product
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Rezisto Anti Marks Velours
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 10 l
Varianten van € 24,45 
Vanaf € 199,45 
Tintrio Reviews with ekomi.nl
Sikkens Alpha Supraliet Primer
Kies je kleur: Wit | Inhoud: 10 l
Varianten van € 92,95 
Vanaf € 167,45 
Bekijk product