Tintrio Reviews with ekomi.nl
logo check

Gratis verzending vanaf € 75

logo check

Voor 16u besteld, zelfde werkdag verzonden*

logo check

98% geeft ons 4 of 5 sterren

logo check

+50.000 kleuren

Dit zijn de beste verven om je badkamer te schilderen


In een badkamer hangt er regelmatig damp en spettert er water op de muren. Dat zijn helaas twee boosdoeners voor verf. Toch mag je wel degelijk je badkamer schilderen. In deze blogpost vertellen wij je welke verven daar ideaal voor zijn!

Bron afbeelding

Welke verf kiezen?

Welke verf je best gebruikt, hangt af van de verluchting in je badkamer. Heb je een badkamer waar het vocht niet meteen kan ontsnappen? Dat kan je checken door te kijken of je spiegels zijn beslagen na het douchen. In dat geval gebruik best een aangepaste badkamerverfwatergedragen lak of een façadeverf.
Andere voorbeelden van verven die je kunt gebruiken in vochtige ruimtes zijn Sigma Pearl Clean Matt en Sigmaresist Fungi Matt

Heb je een goede verluchting in je badkamer of heb je een grote badkamer? Dan mag je een klassieke muurverf gebruiken. 

Let op met extra matte verven! In die verven komen vaak strepen door condensvorming. Kies eerder voor zijdeglanzende of fluweelmatte verven voor in de badkamer. Die zijn beter bestand tegen damp en vocht. 


Behangen voor het schilderen of niet? 

Je badkamer behangen of schilderen? De keuze is volledig aan jou. Het wordt aangeraden om je muur te behangen als het plakwerk niet volledig in orde is. Als het de eerste keer is dat je je badkamer schildert en je muren niet behangen zijn, is het beter om voor het schilderen een grondlaag aan te brengen. Het behang en de primer voorkomen dat er scheuren in de muur en bijgevolg ook in de verflaag komen. 

Stappenplan om een badkamer te schilderen

Hoe begin je nu aan het schilderen van de badkamer? Hieronder overlopen we de stappen die je best volgt. 

  1. Begin met het reinigen van de muur en herstel oneffenheden indien nodig. Schuur en ontstof je muur. Een goede ondergrond is nodig opdat de verf zich goed zou hechten.
  2. Breng een laag primer aan. Als de badkamer ooit als eens geschilderd is geweest met primer en eindlagen, kan je die stap overslaan.
  3. Werk de muur af met twee eindlagen gewone muurverf of watergedragen lak.

 De klus is geklaard! 

Het resultaat van je geschilderde badkamer mag je altijd met ons delen!

Heb je na dit artikel nog vragen over hoe je je badkamer het best kan schilderen? Contacteer gerust onze klantendienst!